Независими книжарници и вериги в равностойна битка за любовта на читателите

81780
Независими книжарници и вериги в равностойна битка за любовта на читателите

Независими книжарници влизат в равностойно съревнование с книжарниците, които са част от вериги, в Националния конкурс „Моята любима книжарница”. Това показват първите временни резултатите, подадени от организаторите ИК „Кръгозор”. В продължение на два месеца – от 10 октомври до 10 декември 2014 г., читателите имат възможността да гласуват за книжарницата, която най-много харесват, на www.lubimaknijarnica.com и така да определят победителя.

Месец след началото на конкурса на челните шест места се намират четири независими книжарници и две, които са част от вериги. В първите 20 позиции има абсолютна равнопоставеност между двата типа книжарници – десет на десет, което прави „битката” за първото място още по-оспорвана.

Токораз Исто: Не знаем почти нищо за предците си, а сме по-древен народ, отколкото мислим

Токораз Исто е автор на многотомните исторически романи "Ятаган и меч" и "Тангра", с които се заявява като явление в българската съврем...

Конкурсът започна с летящ старт, след като само през първата седмица бяха събрани над 4000 гласа. „Първоначално най-голяма активност имаше в София и Варна, но се наблюдава засилване на гласуването и в други населени места в България. В момента сред първите двайсет места са тринайсет книжарници от страната, а седем са от столицата. Има тенденция книжарници от по-малки градове да се придвижват напред в класирането и това доведе до няколко изненадващи размествания. Първите две книжарници в общото класиране са с много близки резултати, във Варна разликата между двете най-харесвани книжарници е само 7 гласа. Твърде малка е разликата и в останалите позиции, затова всеки глас е важен. Остава един месец до края на конкурса и сме в очакване на още неочаквани обрати, споделят от „Кръгозор”.

Основен партньор на конкурса „Моята любима книжарница” е AzCheta.com. Голямата награда – уикенд в Лондон за човек от екипа на книжарницата победител, е осигурена от туристическа агенция Loyal Travel. Кампанията се осъществява със съдействието на катедра „Пресжурналистика и книгоиздаване" към ФЖМК на СУ „Св. Климент Охридски".

Медийни партньори са: Actualno.com, Iwoman.bg, Momichetataotgrada.com, Stand.bg, E-vestnik.bg, Knigolandia.info, Chetecut.com и Bibliotekata.wordpress.com.

 

Най-обичаните цитати от детски книжки

Какво по-хубаво от това в неделния следобед да се излегнете с книжка в ръка? А защо тази неделя не си припомните някоя своя любима детс...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com